De Toyboys | Masters Of The Universe actiefiguren - De Toyboys
Masters Of The Universe

Masters Of The Universe

Bekijk ons assortiment speelgoed, actiefiguren, accessoires en producten van Masters Of The Universe gemaakt door o.a. Mattel.

De 'Masters of the Universe' toyline werd voor het eerst uitgebracht als 5 1/2 inch actie figuren in 1982 (in tegenstelling tot de 3 3/4 inch maat gebruikt door Kenner Star Wars en Hasbro's G.I. Joe). Korte beschrijvingen...
Bekijk ons assortiment speelgoed, actiefiguren, accessoires en producten van Masters Of The Universe gemaakt door o.a. Mattel.

De 'Masters of the Universe' toyline werd voor het eerst uitgebracht als 5 1/2 inch actie figuren in 1982 (in tegenstelling tot de 3 3/4 inch maat gebruikt door Kenner Star Wars en Hasbro's G.I. Joe). Korte beschrijvingen van de personages zouden verschijnen op de unieke verpakking en box-art van de toyline (met illustraties van Errol McCarthy, William George en anderen)De twee hoofdpersonen, He-Man (de gespierde blonde held en de machtigste man in het universum) en zijn aartsvijand Skeletor (de blauw huidige schedel van het kwaad en tovenarij) waren de eersten die in de vorm van een actiefiguur werden uitgebracht , samen met andere kernpersonages uit de hele serie Man-at-Arms (He-man's vriend en wetenschappelijke meester van wapens), Beast Man (Skeletor's meester van beesten en belangrijkste handlanger) en Battle Cat (He-Man's grote groene, Tiger-achtige metgezel).
Meer

 Er zijn 24 producten

Subcategorieën

 • The New Adventures of He-Man
  Bekijk ons assortiment speelgoed, actiefiguren, accessoires en producten van The New Adventures of He-Man gemaakt door o.a. Mattel.

  In 1990, een paar jaar na het einde van de originele Masters of the Universe-productlijn, werd een tweede He-Man-animatieserie genaamd The New Adventures of He-Man gemaakt door Jetlag Productions in een poging van Mattel om het MOTU-merk te herleven en te promoten met een nieuwe toyline, eenvoudig getiteld He-Man. De nieuwe serie is radicaal anders dan het originele en verschuift naar een bijna puur science fiction-omgeving die He-Man vervoert naar de futuristische planeet Primus. He-Man (met een nieuwe, meer slanke uitstraling en een paardenstaart, met stem van Doug Parker) leidt de heldhaftige Galactic Guardians, terwijl Skeletor (ook met een nieuwe complete look, geuit door Campbell Lane), zich baseert op de mutante wereld van Denebria, een alliantie vormt met Flogg en zijn band van Evil Mutants, die er alles aan doen om Primus zelf te veroveren. De serie bevat continu?teitskoppelingen naar de originele Masters of the Universe en was bedoeld als een voortzetting van de bestaande mythologie.
 • Masters Of The Universe (1982-1988)
  Bekijk ons assortiment speelgoed, actiefiguren, accessoires en producten van Masters Of The Universe (1982-1988) gemaakt door o.a. Mattel.

  De speelgoedlijn 'Masters of the Universe' werd in 1981 door Mattel gemaakt en in 1982 voor het eerst in winkels uitgebracht als 5 1/2 inch actiefiguren (in tegenstelling tot de 3 3/4 inch-maat die werd gebruikt door Kenner's Star Wars en Hasbro's GI Joe : A Real American Hero lines). De twee hoofdpersonages, He-Man ("de machtigste man in het universum") en zijn aartsvijand Skeletor ("boze heer der vernietiging") waren de eerste die in action figure vorm werden uitgebracht, samen met andere kernpersonages uit de serie: Man-at-Arms ("hero?sche wapenmeester"), Beast Man ("Skeletor's savage travant") en Battle Cat ("He-Man's fighting tiger").Later dat jaar zou de eerste golf van actiefiguren in 1982 ook Teela, Mer-Man, Stratos en Zodac. Naast de eerste golf van figuren waren de Battle Ram en Wind Raider voertuigen en het speeltoestel Kasteel Grayskull geproduceerd. Deze eerste figuren evenals Castle Grayskull werden voornamelijk ontworpen door Mark Taylor, hoewel de laatste productie van de originele He-Man actiefiguur werd voltooid door Tony Guerrero.
 • He-Man and the Masters of the Universe...
  Bekijk ons assortiment speelgoed, actiefiguren, accessoires en producten van He-Man and the Masters of the Universe (Club Grayskull) gemaakt door o.a. Matty Collector.

  In 2016 werd Masters of the Universe Classics vergezeld door een extra toyline, met ontwerpen en personages uit de filmserie Filmation. Deze werden exclusief verkocht op Mattel's webwinkel MattyCollector.com.
 • Masters Of The Universe: Mini Comics
  Bekijk ons assortiment speelgoed, actiefiguren, accessoires en producten van Masters Of The Universe: Mini Comics gemaakt door o.a. Mattel.

  De originele Masters Of The Universe (1982-1988) actiefiguren waren verpakt met minicomics, met verhalen over de personages. In de vroege strips is He-Man een rondtrekkende barbaar op Eternia, een wereld die te maken heeft met de nasleep van een oorlog die zijn beschavingen verwoestte en fantastische machines en wapens achterliet. De oorlog opende een breuk tussen dimensies, waardoor de boze krijgsheer Skeletor naar Eternia kon reizen. Skeletor heeft zijn zinnen gezet op het oude kasteel Grayskull, een fort van mysterie en macht. Wie Grayskull beheerst, wordt Master of the Universe. Om te voorkomen dat Skeletor zijn doel bereikt, heeft He-Man speciale krachten en wapens van de tovenares ontvangen en verdedigt het kasteel van Skeletor.
 • Losse figuren en wapens

  Losse figuren, wapens en onderdelen van Masters of The Universe om je vintage MOTU actiefiguren compleet mee te maken

 • Super 7

  Eternia lives at Super7! "By the Power of Grayskull!"

Toont 1 - 24 van de 24 items
Toont 1 - 24 van de 24 items